Здравна застраховка

Колкото и клиширано да звучи, факт е, че здравето е най-важното нещо в живота ни. Затова и не бива да пренебрегваме здравната застраховка като една съвсем реална възможност да помислим за своето здравословно състояние. Защото когато сме здрави, всичко друго се постига по-лесно и има повече смисъл. Здравната култура на българина се обогатява с бавни, но сигурни темпове, затова и все повече хора знаят, че съществува застраховка, чиято функция е именно да се погрижи за здравето ни. Основните заслуги на здравната застраховка са, че покрива различна болнична и извънболнична помощ, здравна профилактика и предотвратяване на заболявания и дори възстановяване на неизбежни разходи, настъпили от различни медицински интервенции.

zdravna-zastrahovka-1Тъй като прекалено много хора се сещат, че здравната застраховка съществува, едва когато им се наложи да мислят по-сериозно за проблеми в здравето си, смятаме, че е крайно наложително всеки гражданин на България да бъде запознат с възможностите за здравна защита под формата на застраховка. Така не само постепенно обществото ни ще стане по-адекватно и по-образовано в здравната сфера, но и ще спре да гледа на застраховката като на финансово и излишно зло. Защото съществува една пословична българска черта, която се изразява в това да се сещаме за важните неща, едва когато вече сме изпаднали в тежка ситуация.

Тогава повечето хора се сещат, че е трябвало да сключат застраховка, а не да губят време в колебаене, дали тя им е необходима или не. По-добре човек да се подсигури предварително, отколкото да се чуди как да реагира, но вече да е прекалено късно.

И тъй като и децата знаят, че здравето е най-важното нещо в живота ни и без него нищо друго няма смисъл, сме убедени, че е редно да обясним какви са ползите от една здравна застраховка и как може да сключите такава в някой от нашите офиси из цялата страна.

Здравната застраховка е за всеки

Няма значение на каква възраст сте и с какво се занимавате. Всеки може да сключи здравна застраховка, като по този начин си осигурява защита при злополука и/или заболяване, което е довело до оказване на регламентирана здравна помощ.

От здравна застраховка могат да се възползват и групи

Здравната застраховка може да е индивидуална или да бъде сключена за група хора. Броят застраховани по никакъв начин не влияе на условията по застраховката, защото здравната защита е твърде важна и с нея не може да се правят компромиси.

Предлагат се различни пакети здравна застраховка

Амарант България е компания, която се стреми винаги да дава най-добрите предложения на своите клиенти. Затова и здравната застраховка при нас се предлага в различни пакети. Така застрахованият получава много по-персонализиран подход и съответно е насочен именно към онази здравна застраховка, от която той има нужда.

zdravna-zastrahovka-2-600x600Пакетите здравна застраховка включват:
 • Подобряване на здравето и предпазване от заболяване
 • Извънболнична медицинска помощ
 • Болнична медицинска помощ
 • Услуги, свързани с битови и други допълнителни условия при предоставяне на медицинска помощ
 • Възстановяване на разходи
Здравна застраховка може да се сключи и в различни вариации

Това ще рече, че според всеки клиент, Амарант България може да предложи различен тип здравна застраховка, която да е максимално полезна в своята същност. Ето и какви са различните вариации здравна застраховка:

 1. Индивидуална здравна застраховка
 2. Индивидуална здравна застраховка с нарастваща застрахователна сума
 3. Семейна здравна застраховка
 4. Групова здравна застраховка
 5. Индивидуална здравна застраховка с медицински разноски
 6. Индивидуална здравна застраховка с медицински разноски, комбинирана със злополука
Здравната застраховка е много по-евтина, отколкото сте очаквали

Ако някой ви каже, че е сключил здравна застраховка за една година, каква сума изниква в главата ви? Сигурни сме, че е далеч над сумата, която ще платите за едногодишна здравна застраховка в Амарант България. От много години съществува масовото схващане, че застраховането е привилегия само на по-заможните хора, а това всъщност не е вярно. Напротив – здравната застраховка е достъпна за абсолютно всеки човек, независимо от възрастта му, дали и какво работи и т.н.

Здравната застраховка носи спокойствие

medicinska-zastrahovka-1-300x211Както всяка друга застраховка, така и здравната ви носят сигурно вътрешно спокойствие. Да, това не е нещо, което може да се пипне, да се опакова или да се види с очите. Вътрешното спокойствие и сигурност е състояние на духа, което премахва от човека излишното напрежение и му дава време и „въздух“ да живее по-пълноценно.

Защо здравна застраховка в Амарант България?

Амарант България е в топ 10 на българските застрахователни брокери и този факт ви гарантира, че застраховката, която сключите при нас, била тя здравна или каквато друга ви е необходима, ще бъде най-добрият вариант лично за вас. Хилядите ни клиенти, които продължават да се възползват от услугите ни, са доказателството, че всеки, който има нужда от здравна застраховка или друг вид застраховане, може да се обърне именно към нас.

Здравето е най-ценното нещо в живота ни

zdravna-zastrahovka-4-400x533Нашият лозунг гласи: „Защитете вашите ценни неща в живота“. Именно здравето е най-ценното и затова смятаме, че нашата здравна застраховка е една от най-важните от всички предлагани от нас услуги. Професионалният ни съвет е да не се колебаете, а да се свържете с нас и да обсъдим заедно как най-добре бихте могли да се възползвате от предлаганите от нас услуги.

За да разберете повече за преимуществата на тази застраховка, можете да се обадите на телефон +359 894 466 266, да пишете на offfice [at] amarantbg.com или да посетите един от многото обекти на Амарант България из цялата страна. По този начин не само ще получите най-пълната информация, която ви интересува за всеки вид застраховка, но и ще можете да зададете всякакви въпроси именно за здравната такава.

За финал ще ви представим една мъдра мисъл на френския писател Е. П. Бошен: „Здравето е най-ценното съкровище, което най-лесно може да се загуби. Вероятно затова така лошо го пазим“. Нека всички мислим повече за собственото си здраве и това на нашите близки. ПХора – подсигурете си спокойствие с една малка стъпка.