Карго застраховки

В момента, в който четете този текст, по целия свят огромно количество стока се товари, превозва се до определена точка, а след това се разтоварва. И по-голямата част е защитена с карго застраховка. Независимо дали говорим за единично товарене и изпращане на стока или за постоянна дейност, всеки притежател на някаква стока знае, че карго застраховката е единствената защита на неговия товар.

Разбира се, в Амарант България предлагаме карго застраховка и два подвида, чрез които да обхванем целия процес и да сме максимално полезни и на постоянните, и на новите ни клиенти. Ето повече подробности за нашата карго застраховка.

Какво точно представлява карго застраховката?

Това реално е защита на товари по време на превоз. Наясно сте, че с всяка една стока може да се случи какво ли не и то не по вина на някого конкретно. Затова и съществува карго застраховката, която защитава товара и респективно помага на собственика му. И все пак, много е важно точно каква карго застраховка ще сключите, тъй като има различни подвидове.

Абонаментна карго застраховка

kargo-zastrahovka-1Това е първият подвид на карго застраховката в Амарант България. Тя покрива всички или определени видове товари, които застраховащият ще изпраща или ще получава през определен период и/или до определена сума.

Карго застраховка от склад на склад

Това е вторият подвид на нашата карго застраховка. В този случай се покрива товарът за пренасянето му от едно складово помещение до друго. Точката, от която карго застраховката започва да „действа“, е складът, от който се взима товарът, а точката, при която отговорността на Застрахователя завършва, е посоченият друг склад или определеното място в него.

Всеки, който изпраща стока, знае, че тя трябва да бъде застрахована по време на превозването ѝ, защото реално това е единствената ѝ защита. Именно затова смятаме, че карго застраховката е възможно най-разумното решение. Впрочем, знаете ли откъде идва наименованието на този вид застраховка? По принцип думата „карго“ означава „товар на кораб“. С годините обаче тази една дума се превръща в нарицателно за застраховането на корабния товар, а след това и на всеки друг товар.

kargo-zastrahovka-2-400x267Как да получите повече информация за карго застраховката в Амарант България?

Можете да зададете всичките си въпроси относно нашата карго застраховка по най-удобния за вас начин – на телефон +359 894 466 266, на електронния ни адрес offfice@amarantbg.com или в един от нашите многобройни обекти, удобно намиращи се на територията на цялата страна.