Туристическа застраховка

Много хора смятат, че да сключиш туристическа застраховка преди да заминеш някъде значи да повикаш лошия си късмет. Ние пък мислим точно обратното. Особено ако става дума за туристическо приключение, сме категорични, че туристическата застраховка е единственият начин човек да си помогне сам. Всичко друго е наивна надежда, че нищо няма да се случи. Имайки предвид изключително изгодните условия, които можете да откриете при нас (и то не само за туристическата застраховка, но и за всички други застрахователни услуги), смятаме, че изобщо не бива да се колебаете.

Туристите, които редовно предприемат различни преходи, походи и други пътувания из България, са наясно с безспорните предимства на туристическата застраховка, затова и нямат колебания по темата. Всички останали обаче не мислят за такива подробности, а понякога дори не се сещат, че може да сключат туристическа застраховка и да избегнат някои неприятни случки на по-късен етап. От Амарант България ще ви обясним защо туристическата застраховка е разумното решение и дори ще ви дадем примери колко би могла да ви струва тя.

Основните случаи, които покрива туристическата застраховка

turisticheska-zastrahovka-1След като сключите туристическа застраховка, вие можете да сте напълно спокойни, че тя ще покрие всякакви медицински разходи, които са вследствие на злополука или акутно заболяване, настъпили по време на вашия отдих и туризъм. Освен това, туристическата застраховка покрива и възстановява всички реално извършени разходи за оказване на първа помощ при внезапно заболяване или някаква злополука. А ако ви се наложи хоспитализация или спешна стоматологична помощ, отново вашата туристическа застраховка ви помага.

За какво още можете да разчитате на туристическата застраховка

Освен горепосочените случаи, туристическата застраховка ще покрие и разходите за издирване, спасяване и транспортиране, отново настъпили заради злополука или внезапно заболяване. При наличие на туристическа застраховка, застрахователят възстановява разходите за цялата процедура по издирване, спасяване и транспортиране до най-близкото лечебно заведение в рамките на страната. Нали се сещате за новините, от които цяла България разбира за изчезнали туристи и за екипите, които ги търсят часове наред? В повечето случаи, след като хората са открити, става ясно, че те нямат сключена туристическа застраховка. А това е основна грешка, която се допуска масово.

Как да използвате вашата туристическа застраховка

turisticheska-zastrahovka-2Пожелаваме ви никога да не се налага да използвате туристическата си застраховка, но ако все пак се случи нещо по време на вашия туристически отдих, поход и т.н., най-добре първо да се обадите в Планинската спасителна служба, за да ги уведомите за вашия проблем и да разберете какво да правите и какво да НЕ правите, за да може туристическата ситуация с вас да се разреши по максимално лек начин. Ето и телефоните, на които можете да позвъните:
Планинска спасителна служба София – 02/ 963 2000; Алеко – 02/ 967 1155, 088/ 1472; Боровец – 0750/ 32450, 088/ 1473; Банско – 088/ 1474; Пампорово – 088/ 1475.

След като приключат благополучно спасителните дейности, свържете се с Амарант България, за да ви дадем най-точния съвет и да отговорим на въпросите ви относно вашата туристическа застраховка.

Туристическата застраховка не важи само за планината

Да, макар и първосигнално всички да свързваме туризма с планината, всъщност туристическата застраховка от Амарант България ви защитава и при вашата почивка на морето. Именно заради тази всеобхватност на услугите, които предлагаме, нашите клиенти са така лоялни и години наред продължават да бъдат с нас и да сключват при нас всяка своя застраховка. Така че, ако в главата ви се върти интересно морско приключение, не се колебайте и се свържете с нас, за да обсъдим вашата туристическа застраховка.

Колко струва туристическата застраховка в Амарант България?

turisticheska-zastrahovka-3-600x450Всеобща заблуда е, че туристическата застраховка е скъпа и е по джоба на малко хора. Всъщност това изобщо не е вярно, а дори напротив – за да може максимално много клиенти да се възползват от нея, туристическата застраховка е изключително достъпна. Ето ви няколко примера, които да ви ориентират колко би ви струвало, ако разумно сте преценили, че трябва да сключите туристическа застраховка:

  • при застрахователна сума от 1000 лв. плащате 4.28 лв. за туристическа застраховка
  • при застрахователна сума от 2000 лв. плащате 6.43 лв. за туристическа застраховка
  • при сума от 3000 лв. плащате 8.57 лв. за туристическа застраховка
  • при сума от 5000 лв. плащате 12.85 лв. за туристическа застраховка
Защо туристическа застраховка именно в Амарант България

Причините са много, но нека отделим най-важните. Нашата компания е на пазара на застрахователните услуги от много години и това ни дава богат опит не само в сключването на туристическа застраховка, но и във всякакъв друг аспект, обвързан с този бизнес. Нашите дългогодишни клиенти знаят, че след като ни се доверят, ще получат най-доброто обслужване, ще им бъде напомняно, ако някоя застраховка изтича, ще им бъдат предлагани най-изгодните оферти и ще им бъде предоставян богат и информиран избор. Повтаряме, че не говорим само за туристическа услуга, а за целия спектър на застрахователната сфера.

Как да сключа туристическа застраховка?

turisticheska-zastrahovka-4-600x450Лесно и максимално удобно. Тъй като имаме обекти, разположени на територията на цялата страна, можете да отидете на където ви е удобно. Всякакви съвети, въпроси и професионална консултация относно туристическата застраховка можете да получите и на нашия телефон +359 894 466 266. 

Ако пък предпочитате онлайн комуникацията, винаги можете да се свържете с нас на имейл offfice [at] amarantbg.com.

Така, дори и да има някаква част относно информацията за предлаганата от нас туристическа застраховка, която на вас не ви е съвсем ясна, можете веднага да се свържете с нас и да получите бързи и коректни отговори на въпросите ви.

И не забравяйте, че туристическата свобода винаги е обвързана със сигурността.