Медицинска застраховка

Знаете ли, че една от най-пренебрегваните застраховки е медицинската застраховка? Причината се крие в тайната, наречена „точно на мен ли ще ми се случи нещо“. А реалността е съвсем друга – когато човек пътува, трябва да сключи медицинска застраховка, защото така ще се защити при възникнали неприятни и съвсем неочаквани ситуации. Амарант България предлага два вида медицинска застраховка. Така всеки може да бъде подготвен за ситуации, за които никой не може да го предупреди.

Медицинска застраховка за пътуване в чужбина

Както вероятно се досещате, това е услуга, която осигурява квалифицирана медицинска помощ и транспортиране на застрахования, ако той е претърпял някаква злополука в чужда държава. Тази медицинска застраховка покрива и случаите, в които застрахованият се разболее на територията на друга страна. Повярвайте ни, има държави, в които само един преглед може да ви струва повече от цялата екскурзия.

Медицинска застраховка за чужденци в България

medicinska-zastrahovka-1-300x211Този вид застраховка е предназначена за чужди граждани или лица без гражданство, които се нуждаят от медицинска помощ. Условието е те да пребивават краткосрочно в България или да преминават транзит през територията на нашата държава. Тази медицинска застраховка е валидна само и единствено на територията на Република България. Услугата покрива медицинските разноски при злополука или акутно заболяване (което включва и зъболечение), репатриране и смърт вследствие на злополука.

Сами разбирате, че когато човек пътува, той трябва да помисли за всичко. Най-добрият вариант е да сключи медицинска застраховка. Да, знаем, че никой от нас не си представя как ще изпадне в неприятна ситуация, когато пътува и се забавлява, но една застраховка за всеки случай ще донесе допълнително спокойствие на вас и на вашите близки.