Гражданска отговорност онлайн

Застраховката гражданска отговорност е задължителна, така че няма как да си я спестим. Гражданската отговорност е демонстрация на съвестност. Тя вече може да бъде заявена изцяло онлайн, така че всичко става много бързо. С настоящия текст ще разясним какво е гражданска отговорност и защо трябва да притежаваме валидна такава.

В България инцидентите с автомобили се случват все по-често, но не всеки водач знае как гражданската отговорност може да помогне. За произшествията има много и различни причини. Основната е, че все повече водачи на МПС не знаят какво е да отговаряш за автомобила, който управляваш, и за действията си. Ако изключим чисто моралния аспект, ще стигнем до формалния – застраховката гражданска отговорност.

Защо гражданска отговорност?

grazhdanska-otgovornost-online-1-300x169Защото застраховката гражданска отговорност е задължителна. Това е своеобразен договор между вас и застрахователната компания за покриване на имуществени и неимуществени вреди на трети лица, причинени от ваша грешка или небрежност по време на управлението на автомобила. Сключването на гражданска отговорност, независимо дали онлайн или в офис, е един от многото начини да се демонстрира отговорността ви като участник на пътя и вашата гражданска позиция за принципност на пътя. И понеже от Амарант България знаем колко е важна застраховката гражданска отговорност, ви предоставяме калкулатор  и заявка за сключването ѝ по изцяло онлайн път.

Каква е моята ползва от гражданската отговорност?

Чрез сключване на застраховка гражданска отговорност вие спазвате законите. Освен това, ако се случи ПТП и вие сте виновният водач, вашата гражданска отговорност ще покрие щетите на другия участник в произшествието. И тъй като тази застраховка е задължителна, се подразбира, че ако на вас са нанесени вреди, гражданската отговорност на другия винoвен водач ще ги покрие. Това е „обещание“ за помощ при евентуален инцидент. А и да не забравяме, че след като сключите гражданска отговорност (онлайн или на място), вие ще сте по-спокойни на пътя.

Защо ми е гражданска отговорност, ако съм примерен шофьор?

Много наши клиенти ни задават този въпрос. Валидната гражданска отговорност е задължение за всеки собственик на МПС. Тя е гаранция за покриването на щетите при инцидент. И тъй като не съществува вариант да сключите гражданска отговорност след като се е случило нещо, законът иска предварителна застраховка. Редно е всички да приемем задължителната гражданска отговорност като лична кауза.

Мога ли да сключа гражданска отговорност онлайн?

grazhdanska-otgovornost-online-2-300x198

Да, чрез специалния онлайн калкулатор на Амарант България, вие можете да изчислите прецизно стойността на гражданската отговорност изцяло в онлайн пространството и да я поръчате отново онлайн.

Разбира се, както при всяка друга застраховка, и при гражданската отговорност ще имате възможност да сравните най-добрите оферти за вашия автомобил и да изберете точно онази, която вие решите. Онлайн това се случва много по-бързо, по-лесно и по-сигурно. Освен ако не сте твърдо решени да отидете на място в някой от обектите ни из цяла България, онлайн опцията за заявка за сключване на гражданска отговорност е идеален вариант за вас.

Как да заявя застраховка гражданска отговорност онлайн?

Всичко се случва изключително лесно, защото е изцяло в онлайн пространството. Влизате в сайта на Амарант България и веднага виждате бланката за калкулиране на стойността на гражданската отговорност спрямо различните компоненти, по която се изчислява тя – вид на МПС, град на регистрация, месец и година на производство на автомобила, работен обем, вид лице, години на шофьора, цел на ползване и брой вноски. В онлайн калкулатора трябва да отбележите съответните валидни опции за това дали сте имали ПТП през последните пет години и дали превозното ви средство е с десен волан. След като попълните всичко и натиснете бутона „Калкулирай“, вашата персонализирана застраховка гражданска отговорност вече е изчислена онлайн, а на вас се предоставят предложенията от различните застрахователи, с които Амарант България работи. След като изберете вариант, ще преминете на следващата стъпка по попълване на формуляра за гражданска отговорност и неговото онлайн изпращане. Повтаряме – всичко се случва изцяло онлайн, за да се пести ценно време.

Какво се случва, ако нямам сключена гражданска отговорност?

grazhdanska-otgovornost-online-3-768x431Грози ви опасност от глоби и санкции, защото сте длъжни да сключите застраховка гражданска отговорност.

Не мислете, че за да се установи липсата на гражданска отговорност, служител на Пътна полиция трябва да ви спре. Не – по пътищата на страната има камери, които сканират лепенката на автомобила ви и ако тя не е валидна, онлайн се оформя глоба, която рано или късно ще получите. Също така базата данни на застрахователите се обединява с тази на КАТ на едно място, наречено информационна система на Гаранционен фонд. Там контролният орган има ежедневно информация, затова дали имате валидна полица. Всички, които нямат такава, бъдат уведомявани с официални писма и санкционирани по реда на закона. Когато нямате валидна Гражданска отговорност, подлежите освен на глоба и на спиране от движение на автомобила.

Безопасно ли е да сключа гражданска отговорност онлайн?

Напълно безопасно е и затова все повече хора избират онлайн попълването на документи, включително и на гражданска отговорност. Тази практика е не само по-бърза, но и ни „спасява“ от безкрайното ръчно попълване. Светът се пренася в онлайн пространството, така че няма нищо чудно, че и ние вървим именно натам.

Вече съм сключил застраховка гражданска отговорност. Какво правя при ПТП?

grazhdanska-otgovornost-online-4-600x422Първо трябва да се прецени дали произшествието е леко или тежко. При лекото участниците са двама, автомобилите могат да се движат на собствен ход и водачите са постигнали съгласие кой е виновен. След това трябва да попълните Двустранен Констативен Протокол (ДКП), който ще намерите за свободно сваляне онлайн на сайта ни. Удобството на този протокол е, че не е необходимо да чакате КАТ. Ако произшествието е тежко, трябва да уведомите КАТ и да следвате техните инструкции.

Има ли случаи, в които моята гражданска отговорност не важи?

Не. Вашият застраховател ще покрие нанесените вреди на пострадалото лице, но има варианти, при които компанията може да предяви иск към вас. Това може да се случи, като:

  • сте шофирали под влиянието на алкохол или наркотични вещества;
  • са ви спрели за проверка и вие сте отказали тест за алкохол;
  • сте управлявали автомобила, но не сте имали валидни документи като изтекла шофьорска книжка или технически преглед на автомобила.
Изпуснал съм вноска. Важи ли гражданската отговорност?

Независимо дали сте сключили вашата застраховка гражданска отговорност онлайн или на място в някой офис на Амарант България, може да се случи така, че да пропуснете да платите вноска. Гражданската отговорност пак ще важи, но само в случай че не са минали 15 дни от падежа на вноската. Ако този срок е отминал, полицата автоматично се прекратява и трябва да се сключи нова гражданска отговорност, като можете да сторите това отново онлайн.

Защо гражданска отговорност с Амарант България?

Защото нашата компания с годините е доказала, че е сред най-бързо развиващите се застрахователни брокери у нас. При сключване на гражданска отговорност при нас, вие не само избирате сигурност и професионализъм, но и можете да сте спокойни, че винаги можете да се обръщате към нас за съвети и помощ. Освен това, компанията ни ви дава цялата необходима онлайн информация, както и възможност да сключите гражданска отговорност във всеки наш обект или чрез специалния ни онлайн калкулатор.

Да припомним: защо и как да сключите застраховка гражданска отговорност?
  • Гражданската отговорност е задължителна;
  • При настъпване на ПТП, гражданската отговорност покрива щетите на невинния водач;
  • Застраховка гражданска отговорност можете да сключите и заявите онлайн или във всеки офис на Амарант България;
  • Ако нямате сключена валидна гражданска отговорност, ви очакват сериозни глоби и санкции;
  • Онлайн платформата в нашия сайт ви позволява да заявите своята гражданска отговорност бързо и напълно безопасно;
  • Независимо кой начин за сключване на гражданска отговорност изберете – на място или онлайн, чрез Амарант България ще направите правилния избор;
  • Нашата компания е на четвърто място по продажба на гражданска отговорност.

grazhdanska-otgovornost-online-6-300x200Можете да задавате вашите въпроси относно сключването на гражданска отговорност онлайн и да получите компетентни съвети във всеки обект на Амарант България в цялата страна, на телефон +359 894 466 266 или да пишете онлайн на имейл offfice [at] amarantbg.com. Пълното удобство за вас е осигурено и чрез нашия онлайн калкулатор за гражданска отговорност, чрез който можете не само да видите какви вноски трябва да плащате и да изберете чрез коя компания да се застраховате, но и да заявите вашата гражданска отговорност, без да се налага да ставате от стола.

Онлайн е по-лесно, а когато отговорността е лична, гражданската ни позиция трябва да е ясна!