Благотворителна кампания

2017-12-01

„От какво се нуждае едно дете?“. Едно дете се нуждае от майка – от някой, който да се грижи за него. От някой, който да го обича.

Когато се роди дете с тежко увреждане, в 99% от случаите до него остава майка му. Тя се сбогува с  предишния си живот такъв, какъвто го е познавала, а често се разделя с професията си и се отдава изцяло на грижите за детето. В значителна част от случаите, бащата напуска семейството, неспособен да поеме бремето, и оставя майката да бъде единственият родител в семейството.  Ето защо, ние, Българска асоциация на застрахователните брокери – БАЗБ, съвместно с Фондация „Майко Мила“ започваме една кампания за извършване на медицински прегледи на майки на деца с увреждания с цел предотвратяване на тежки заболявания, които могат да отнемат възможността на тези родители да се грижат за децата си.

Реализирането на прегледите ще започне през януари 2018 година и се надяваме, че това ще е само началото на една постоянна инициатива, която ще помогне на родителите на деца с увреждания да останат здрави и до децата си.

С тази кауза БАЗБ и Фондация „Майко Мила“ си поставят цел да подкрепят родителите на деца с увреждания и ще проведат първата по рода си мащабна акция по профилактика на здравето на родители, които обгрижват деца със специални нужди. Българска асоциация на застрахователните брокери– БАЗБ изцяло осигурява средствата необходими за извършването на медицинските прегледи.

Популярната мисъл „Първо помогни на себе си, за да можеш да помогнеш на другите“ не е случайна. Всяко нещо, от което ние страдаме, се отразява и върху тези, които обичаме. Затова нека се грижим за собственото си здраве, за да можем да дадем всичко от себе си и в грижите за децата ни!

Коментари

Няма публикувани коментари.

Нов коментар