ВАЖНО ЗА КЛИЕНТИ НА ЗК ОЛИМПИК

//ВАЖНО ЗА КЛИЕНТИ НА ЗК ОЛИМПИК

Уважаеми клиенти,

уведомяваме Ви, че е необходимо да предприемете спешни мерки по сключване на нови застраховки към други застрахователни компании на пазара до Петък 17 Август, ако вашите полици са към застрахователна компания ОЛИМПИК.

Наложените мерки са необходими, тъй като ОЛИМПИК официално са без лиценз за застрахователна дейност и са обявени за ликвидация.

Всички полици, независимо от вида им, ще бъдат прекратени автоматично на 17 Август 2018 година.

Това, което трябва да направите:

за юридически лица на разсрочено плащане

 

ВАЖНО: Гражданска отговорност не можете да сключите на друго място преди 17 Август, ако не сте подали заявление за прекратяване на полицата.

Ако не сте подали такова заявление, то на 17 Август в 24:00 часа, полицата ще бъде прекратена. Т.е. на 18 Август няма да имате валидна застраховка. Имайте предвид, че обстоятелствата не отменят задължението ви да управлявате автомобилите си само при наличие на покритие по гражданска отговорност и подлежите на санкции при проверка и липсата на валидна полица.

Имате правото да поискате възстановяване на застрахователната премия, която се заплатили за еднократно платени вноски, като посочите и баноква сметка за възстановяването й в заявленията.

Прессъобщение на Олимпик – виж тук.

Прессъобщение на КФН – виж тук.

Прессъобщение на Гаранционен фонд – виж тук.

2018-08-14T19:02:46+00:00 август 14th, 2018|